2009-02-25

Jag har gjort slut med Martin

för knappt 10 minuter sedan. I vårat förhållande har det största problemet, enligt mig, varit att Martin har ljugit för mig. Jag har sagt att jag förlåter det mesta, men jag blir riktigt besviken när han ljuger.
Och det började när vi gick och la oss... Jag kände att han luktade rök, när han andades genom näsan. Så jag frågade honom om han hade rökt och han sa nej... men jag hörde att han ljög. Det är lite svårt att förklara men med åren så har jag lärt mig exakt hur Martin låter när han ljuger.
Efter lite tjatande så erkände han till slut. Så vi hade ett litet samtal om att jag egentligen skiter i att han rökte, men jag vill att han är ärlig mot mig.
Då kom jag ihåg att han hade sagt i måndags att han hade migrän, och under de år vi varit tillsammans så har han vid varje tillfälle som han har klagat på migrän, så har det senare visat sig att han har druckit vid de tillfällena. ("migränen" är egentligen kräkattacker som orsakas av att Martin tar antabus. Han har tuppat av en gång och vaknat i sina egna spyor)
Så jag frågade honom:
Drack du i måndags?
Martin: Nej.
Och mitt hjärta krossades, för det hördes att han ljög. Och jag tjatade och tjatade. men han framhärdade att han inte hade druckit och trots att jag visste att han hade druckit, så till slut sa jag till honom;
Om det någon gång i framtiden kommer fram att du har ljugit för mig ikväll så är vårat förhållande över.
Med det här, så visste jag också att jag slog en spik i kistan. Det som var mest irriterande var att jag förklarade för honom att jag visste att han ljög och att han fortsatte ljuga i alla fall.
Till slut så tänkte jag att jag fick väl lov att leta reda på konkreta bevis som han inte kunde förneka. Så jag letade upp systembolagskvittot och mycket riktigt hittade jag det i hans högra jackficka. Han hade inhandlat en kvarting bells och två burkar cider. Jag gick in och tände lampan och frågade igen om han hade druckit.
Jag; du får en sista chans att rädda vårat förhållande... OM du talar sanning nu. Har du druckit?
Martin: Nej
Jag: Så du känner inte igen det här; 2 cider och 350 cl Bell's? Oj en kvarting!
Martin: Jo, det känner jag igen.
Jag: Du kan ta av dig förlovningsringen. Från och med nu är vi inte längre förlovade.
Martin gav mig ringen och jag plockade av min egen.
Jag: Du kan lämna din nyckel här när du åker imorgon bitti.
Martin: Va? NU?
Jag: Nej jag vill inte att du ska ut och köra när du har tagit din sömntablett. Åk imorgon du.

2 kommentarer:

mysecretlife sa...

Jag kan inte förstå att dom inte förstår att det är lögnerna i sig som är störande!! Inte ämnet dom ljuger om utan ATT dom ljuger...om småsaker som är helt utan värde. Styrka till dig..

Miss Understood sa...

Har du någon gång fått frågan; Sover du?

Och svarat: Nej, jag vilar bara ögonen...